tiistai 12. heinäkuuta 2016

Toinen päivä

On ollut mielenkiintoista tutkailla omia ajatuksiani sen jälkeen, kun päätin ryhtyä tähän projektiin ja aloittaa tämän blogin kirjoittamisen:
"Mitä ihmettä puen päälleni tuleville festareille?" - alunperin tarkoituksenani oli käydä ostamassa joku kiva uusi vaate juuri tähän tapahtumaan.
"Vuosi on itseasiassa melkoisen pitkä aika, mitähän tästä tulee...?"
"Onpa tietyllä tavalla helpottunut olo, kun ei tarvitse edes ajatella uusien vaatteiden ostamista ja sen myötä pähkäilyä niiden ekologisuudesta, puhumattakaan kaupoissa kiertelystä ja sovituskopeissa vietetysta ajasta."
"Olen kyllä ylpeä itsestäni, kun aloitin tämän blogin kirjoittamisen." En ole koskaan ennen blogia pitänyt ja tehtyäni tästä asiasta julkisemman (olkoonkin, että pysyttelen tuntemattomana) tuntuu, että olen sitoutunut asiaan eri tavalla, kun kirjoitan ajatuksistani tämän projektin myötä. 
"Missähän vaiheessa mieheni alkaa ihmetellä, kun en koekaan tarvetta uusille vaatteille?" - tämähän ei ole ihan tavallista perheessämme. :) 

Näitä karsimisprojekteja kiertää netissäkin monenlaisia. Tässä ovat omat tavoitteeni tulevan vuoden ajalle:

1. En osta uusia vaatteita kaupasta. 
2. Voin ostaa käytettyjä vaatteita, mutta vain todellisen tiukanpaikan tullen. 
3. Sallin itselleni poikkeuksen ostaa tarvittaessa kolme uutta vaatetta. 
4. Voin ostaa uusina sukkia, sukkahousuja, alusvaatteita ja kenkiä. Kolmea ensimmäistä ei ehkä tarvitse hirmuisesti perustella ja kenkien osalta näin siksi, että minulla on sen verran erikoiset jalat, että käytettyjen kenkien ja jalkojeni yhteensovittaminen on yleensä mahdoton yhtälö. Olen kuitenkin varsin maltillinen kenkien ostaja ja tulevalle vuodelle tulen todennäköisesti tarvitsemaan vain yhdet uudet kengät. 

Voisin vielä lyhyesti kertoa jotain itsestäni: 

Olen päälle nelikymppinen nainen Etelä-Suomesta. Perheeseeni kuuluvat mies, kaksi teini-ikäistä lasta ja koira. Viime vuosina olen yrittänyt karsia elämästäni pois kaikkea ylimääräistä mukaanlukien turhat tavarat ja toisaalta myös ylimääräiset henkiset painolastitkin. Koen, että ikääntymisessä on ainakin se hyvä puoli, että omaa elämää uskaltaa elää rohkeammin juuri niin, kuin sen itselleen kokee tärkeäksi. 

2 kommenttia:

  1. Tämä on erittäin kiinnostava projekti. Kaipaisin täsmennystä kohtaan 3 ja 4. Tarkoittaako tuo poikkeus, että saat ostaa uutena kolme kertaa alusvaatteita tai sukkia tai kenkiä? Vai tarkoittaako se sitä, että noiden lisäksi saat ostaa kolme uutta vaatetta, jotka voivat olla mitä vaan? TÄmä menee vähän hiusten halkomiseksi, ja saat tietenkin määritellä säännöt juuri niin kuin haluat, mutta kiinnostaa silti :) Eli jos tuo kohta 4 ei liity kohtaan 3, miksi arvelet, että et pärjää ilman uusia alusvaatteita, mutta kuitenkin pärjäät ilman uusia muita vaatteita? Sukat ja sukkahousut ymmärrän, koska ne kuluvat käytössä puhki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kiva, kun tulit lukemaan blogiani :) Täsmennyksenä siis, että voin ostaa uutena kolme mitä tahansa vaatetta. Tällä hetkellä alusvaatetilanteeni on sellainen, että omistan vain kahdet rintaliivit (samanväriset). En tosin tiedä onko tämä yleisesti ottaen vähän vai ihan normaali määrä :) Uskon niin, että jossain vaiheessa joudun ostamaan uudet näiden vanhojen venyessä tms. Alushousutilanteeni näyttää paremmalta :) Urheilurintaliivejä (lähes päivittäisessä käytössä) omistan myös kahdet eli näidenkin osalta voi olla uusimisen tarvetta vuoden varrella. Kyllä, projekti on kiinnostava ja innolla odotan mitä tuleva vuosi tuo tullessaan :) Ainakin opin itsestäni taas jotain uutta :)

      Poista